KELAS WESTERN FOOD ( hot ! 2012 hingga kini )
( Restauran , Foodtruck, Food Court , Kiosk , Gerai , Bazaar , Lunch Box Dan Sebagainya )
Mempelajari Asas Penyediaan Miss En Place Western Food , Teknik Marinated , Teknik Grill , Teknik Deep Fried & etc. Cara Penyimpanan, Penggunaan Bahan-bahan yang betul untuk perniagaan Western Food , Penggunaan Penyukatan & Standard Resepi , Kos Serta Harga Jualan.
PAKEJ 1
YURAN /FEE : RM3000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2700
Breaded Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Fried Chicken Chop
Chicken Pop
Drummet @ Buffalo BBQ
Fried Chicken Wings
Base Water Marinated
Buat Tepung CRISPY
Coleslaw
Mash Potato
Western Stock
Gravy
Western Black Pepper Sauce
Mushroom Sauce
PAKEJ 2
YURAN /FEE : RM3000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2700
Lamb Chop
Lamb Rack Primium
*Lamb Shanks atau Lamb Stew + Herbs Bread
Base Water Marinated
Asparagus
French Beans
Alfalfa Sprout
Sweet Potatoes
Western Stock
Mint Sauce
BBQ Pepper Sauce
PAKEJ 3
YURAN /FEE : RM3000
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2700
Fish And Chips
Fish Fingers
Grill Salmon Steak
Grill Salmon Fillet
Batter Fish Fritters
Western Stock
Garlic Butter Spread
Buat Tepung FISH & CHIPS
Crispy Batter FISH & CHIPS
Western Stock
Coleslaw
Alfalfa Sprout
Irish Tartar Dressing
Garlic Dressing
French Fries
French Fries Seasoning Spicy
French Fries Seasoning Herbs & Cheese
PAKEJ 4
YURAN /FEE : RM3000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2700
Spaghetti , Linguinie , Spiral , Angle Hair
Classic Aglio alio ( From Sicilia , Italia )
Carbonara
Marinara
Pesto
Chicken Bolognese
Beef Bolognese
Carbonara Sauce with Grill Mussel
Chicken Lasagna
Beef Lasagna
Western Stock
PAKEJ 5
YURAN /FEE : RM3000
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2700
Wild Mushroom Soup
Asparagus Soup
Clam Chowder
Onion Soup
Pumpkin Soup
Tomato Basil Soup
Western Chicken Soup
Garlic Butter Spread
Garlic Bread
Crouton
Western Stock
PAKEJ 6
YURAN /FEE : RM3000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2700
Burger - Beef Patties 3 jenis
Patties Classic
Patties Herbs
Patties Spicy
Burger - Chicken Patties 3 Jenis
Patties Classic
Patties Herbs
Patties Spicy
( Untuk Patties akan diajar sukatan 2 jenis Berat )
Portabelo Mushroom
Mustard Dressing
Garlic Dressing
Mum Relish ( Special Onion Caramalized )
BBQ Sauce
Black Pepper Sauce
French Fries
French Fries Seasoning Spicy
French Fries Seasoning Herbs & Cheese
PAKEJ 7
YURAN /FEE : RM3000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2700
Beef steak
Southwestern Beef Stew With Soft Roll Herbs & Garlic
Beef Stroganoff ( dish in pasta ) atau Italian Sloppy Joes ( ground beef with garlic bread )
Southwestern Black Pepper Sauce
Western Stock
Aioli Dressing
Garlic & Herbs Roasted Potato
Asparagus & grill tomatoes
PAKEJ 8
YURAN /FEE : RM3000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2700
TABLE SAUCES DAN DRESSINGS
1. 1000 island
2. BBQ hot Sauce
3. Creamy Taco dressing
4. Cheeszy Sos
5. Thai Sos atau Vietnamese Sos ( Option )
6. Garlic Dressing
7.Classic Tartar Dressing (free)
Intipati :
Asas sukatan untuk sauce portion perniagaan
Asas susunan dan penggunaan bahan mentah yang betul
juga sukatan yang tepat dan standardize
Tips penggunaan bahan mentah tertentu serta jangka hayat produk
Perkongsian lawan kepada side dish yang sesuai dengan sos-sos yang dipelajari .
KELAS MASAKAN STREET FOOD BELANDA @ DUTCH
Pakej 1
BITTERBALLEN & DUTCH MUSTARD DIPPING
YURAN /FEE RM3000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2700
Bitterballen with Dutch Mustard Dipping ( Halal )
Salah satu makanan popular di Belanda,
Dipanggil " Bitterballen" merupakan meatball crispy tradisional belanda yang unik cara pembuatan dan juga rasanya.
"Bitterballen",
Chef obie menggunakan Bahan terbaik & diganti dengan rasa hampir sama tanpa meninggalkan keaslian rasanya. "Bitterballen ini dimakan bersama pasangan cecahnya iaitu Dutch Mustard Dipping".
-Anda akan belajar langkah demi langkah menyediakan bahan istimewa
menghasilkan Bitterballen sehingga selesai menggoreng.
-Anda akan diajar menyediakan Dutch Mustrad Dressing secara tradisional.
-Cara peyimpanan untuk perniagaan frozen food.
Pakej 2
KIBBELING & DUTCH TARTAR DIPPING
YURAN /FEE RM3000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2700
Kibbeling with Dutch Tartar Dipping
Merupakan Ikan Pilihan Yang rangup dinikmati bersama pasangannya
Dutch tartar Sauce
( penggunaaan batter yang unik dan autentik dari segi rasa dan penyediaan membezakan
Kibbeling berbeza dengan fish & chips dari U.K mahupun Amerika.
-Anda akan belajar langkah demi langkah menyediakan bahan istimewa
menghasilkan Kibbeling sehingga selesai menggoreng.
-Anda akan diajar menyediakan Dutch Tartar Sauce secara tradisional.
-Cara peyimpanan untuk perniagaan frozen food.
Pakej 3
POFFERTJES WITH SNOW POWDER
YURAN /FEE RM3000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2700
Poffertjes with Snow Powder
Merupakan Pancake yang lebih comel berbanding pancake yang sedia ada.
Juga dikenali dengan panggilan poffertjes small dutch fluffy pancake
amat istimewa ia lebih manis berbanding pancake biasa serta dinikmati bersama
jam belanda homemade , taburan aising sugar mahupun snow powder
-Anda akan belajar langkah demi langkah menyediakan bahan istimewa
menghasilkan Poffertjes sehingga selesai menggoreng.
-Anda akan diajar menyediakan Jam secara tradisional.
-Cara peyimpanan untuk perniagaan frozen food.
Pakej 4
VLAMMETJES WITH SWEET SOUR CHILLIE SAUCE, GARLIC DRESSING & DUTCH DRESSING
YURAN /FEE RM3000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2700
Vlammetjes with sweet sour chillie sauce , peanut sauce & dutch dressing
Merupakan Kombinasi meatball belanda popular dalam portion yang comel.
Meatball dalam bentuk envelope dan popiah yang agak pedas terselit dalam hidangan "Vlammetjes yang popular ini "
Dinikmati bersama 3 jenis Sauce Cili Dutch , garlic dressing dan Dutch dressing
Anda akan belajar langkah demi langkah menyediakan bahan istimewa
menghasilkan Set Vlammetjes sehingga selesai menggoreng.
-Anda akan diajar menyediakan Sauce dan Dressing Dutch.
-Cara peyimpanan untuk perniagaan frozen food.
KELAS MASAKAN KOREA
KELAS MASAKAN KOREA : LEGASI KIMCHI
YURAN /FEE : RM3000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2700
PILIHAN 1
Intipati
1.Asas Membuat Kimchi Asli Korea
2.Asas Membuat Kimchi jjgae Asli Korea ( Kimchi Stew )
3.Asas membuat Kimchijeon Asli Korea ( Pancake Korea )
4.Asas membuat Kimchiguk Asli Korea ( Kimchi Soup )
5.Asas Membuat Kimchi Bokkeumbap Asli Korea ( Nasi Goreng Kimchi )
KELAS MASAKAN KOREA : LEGASI GIMBAP @ KIMBAP
YURAN /FEE : RM3000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2700
PILIHAN 2
Intipati
1.Asas Membuat Gimbap Asli Korea.
2.Asas membuat Gimbap Kimchi Asli Korea.
3.Asas Membuat Gimbap Bulgogi Asli Korea ( Daging )
4.Asas Membuat Fusian Gimbap- Calirfornia & French
5.Asas Membuat Gimbap Tuna
6.Asas Membuat Gimbap Telur
7.Asas membuat Gimbap Sayuran
KELAS MASAKAN KOREA : LEGASI RAMYEON @RAMEN & KOREA NOODLE SOUP @ GUKSU @ KIMBAP
YURAN /FEE : RM3000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2700
PILIHAN 3
Intipati
1.Asas Penyediaan Ramyeon Kimchi
2.Asas Penyediaan Ramyeon Bulgogi
3.Asas Penyediaan Ramyeon Pedas
4.Asas Penyediaan Ramyeom Sayuran
5.Asas Penyediaan Ramyeon Telur
6.Asas Penyediaan Guksu
KELAS MASAKAN KOREA : LEGASI KOREAN FRIED CHICKEN @ DAKGANGJEONG , KOREA SOY GARLIC FRIED CHICKEN @ KKAPUNGGI & KOREAN FRIES
YURAN /FEE : RM3000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2700
PILIHAN 4
Intipati
1.Asas Penyediaan Tepung Rangup Istimewa Korea
2.Asas Membuat Sos Korea
3.Perbezaan Dakgangjeong ( potongan ayam )
Perbezaan YangnYeom Tongdak ( Isi ayam )
4.Cara Menggoreng dengan betul
5.Cara Membuat Sos Pedas Masam Manis Fried Chicken Dan Korea garlic Fried Chicken
6.Penyediaan Fries Korea Origin & Spicy Seaweed
KELAS MASAKAN KOREA : LEGASI BIBIMBAP
YURAN /FEE : RM3000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2700
PILIHAN 5
Intipati
1.Asas Penyediaan Bibimbap
( Nasi Campur Korea Popular )
2.Penyediaan lauk pauk untuk Bibimbap
Seperti sayur-sayuran , daging ,sos dan nasi korea
KELAS MASAKAN TEMPATAN
KELAS NASI KUKUS AYAM BEREMPAH
YURAN /FEE : RM2500
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2200
Intipati
-Nasi Kukus MEWANGI secepat 5-7 minit
( Teknik mempercepatkan penyediaan Nasi Kukus )
- Ayam Goreng Berempah & MARINATED AGB
( Teknik penyediaan ayam supaya cepat Masak , Crunchy & Beraroma )
- PES Gulai Kari Istimewa Nasi Kukus
( Rempah ratus dibawa khas dari XXXXXX )
- Sambal Istimewa Nasi Kukus
Merah & Ijo
-Cadangan Harga
-Standard Resepi
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2500
*PILIHAN untuk setiap satu kategori menu adalah 1
Nasi Minyak / Hujan Panas atau
Nasi Tomato atau Nasi Kabuli
Ayam Masak Merah atau Ayam Hijo atau
Ayam Rendang Minang atau Ayam Masak Kuzi
Daging Masak Hitam Manis atau
Daging Kurma Berkentang atau
Kari Kambing India Selatan atau
Jelataah Mentah ( Percuma )
1.M.E.P Untuk ke semua Menu
2.Standard resepi Untuk Perniagaan Katering ( Buku Standard Resepi )
3.Tips-tips menyediakan hidangan katering untuk 10-1000 pax
4.Pelajar belajar secara hands on 1 to 1
5.Tips membeli bahan mentah dari pembekal dan cara membuat tempahan.
KELAS LAUK PAUK MASAKAN MELAYU
YURAN /FEE : RM2500
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2100
Pakej 1
Asam Pedas Johor & Asam Pedas Melaka 2 Versi Biasa & Berempah
( Ikan Pari , Kembong , Tetel , daging , jenahak, ayam )
Bersama condiments - Telur Asin , Kobis Goreng @ Bendi Goreng , Sambal Belacan & Ulaman - Nasi Putih
Intipati
1.Buat PES Untuk Asam Pedas Johor & Melaka
2.Cara Sukatan Penggunaan PES ala carte
3.Teknik rebusan Tetel & Daging.
4.Penyedia Sambal Belacan Portion Bizz.
Legasi MASAK LEMAK Negeri 9
Lemak Kuning , Lemak Cili Api , Lemak Putih
( Itik Salai, Daging Salai , Jenahak , Kembong , Udang , Ayam , Jantung Pisang, rebung & nangka muda )
Bersama condiments - Telur Asin , Kobis Goreng @ Bendi Goreng , Sambal Belacan & Ulaman - Nasi Putih
Intipati
1.Buat PES MASAK LEMAK
2.Cara Sukatan Penggunaan PES
3.Teknik & Tips Untuk pilihan Salai
4 Penyediaan Sambal Belacan Portion Bizz
5.Perkongsian Penggunaan PES utk Masak Kawah
Legasi Aneka Sup
( Ayam , Daging , Kambing , Tetel , ekor , Tulang )
Bersama condiments - Telur Asin , Kobis Goreng @ Bendi Goreng , Sambal kicap - Nasi Putih
Intipati
1.Buat PES SUP MELAYU
2.Cara Sukatan Penggunaan PES
3.Teknik rebusan Tetel & Daging.
4.Penyedia Sambal Kicap Portion Bizz.
Pakej 4
Legasi Masak Sambal & Berlada
( Ayam , Paru , Hati , Daging , Kembong , Cencaru , Keli , Jenakak , Bawal , Kerusi , Sotong , Udang )
Bersama condiments - Telur Asin , Kobis Goreng @ Bendi Goreng , Sambal Belacan & Ulaman - Nasi Putih
Intipati
1.Buat PES SAMBAL & BERLADA
2.Cara Sukatan Penggunaan PES
3.Teknik rebusan Paru & gorengan crispy
4.Penyediaan Sambal Belacan Portion Bizz
Legasi RENDANG MELAYU
( Rendang Minang , Rendang Jawa , Rendang Tok Perak , Rendang Melayu Peranakan )- Ayam , Daging , Udang Galah , Kerang
Bersama condiments - Nasi Impit , Ketupat Nasi , *Pulut kuning / Serunding Kelapa Dan Lemang
Intipati
1.Buat PES RENDANG
2.Akan Masak 4 Jenis Rendang Menggunakan PES
3.Pilihan sama Ada belajar Teknik Memasak Pulut Kuning Dengan Mudah atau Membuat Serunding kelapa yang sedap Dan klasik.
KELAS CHAR KUEY TEOW CKT + KUEY TEOW GORENG KTG ( Hot ! Dari 2015 sehingga kini )
( Bazaar , Foodtruck , Pasar Malam , Gerai Dan Sebagainya )
YURAN /FEE : RM2000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700
Intipati
Membuat Sos Asas CKT.
Penyediaan Asas- Miss En Place CKT & KTG
Penyukatan & Standard CKT & KTG
Penyimpanan.
Penggunaan Standard Resepi.
Kos & Cadangan Harga Jualan
Sila klik link dibawah ini Jika ingin Pihak Chef Datang ke Lokasi Anda Untuk mengajar
KELAS MEE REBUS JOHOR + PES MEE REBUS
YURAN /FEE : RM2500
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2100
Intipati
1.Mee Rebus Johor
2.Mee Rebus Tulang "Gear Box" Johor
3. PES MEE REBUS JOHOR
Intipati
1.Penyediaan Asas Mee Rebus. Mee Rebus Tulang "Gear Box "
2.Sukatan yang tepat untuk perniagaan
3.Belajar menyediakan Ibu /Paste Mee Rebus Yang Standard.
4.Harga Jualan Recommended
KELAS MEE BANDUNG MUAR + PES MEE BANDUNGYURAN /FEE : RM2500
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2100
Intipati
1.Mee Bandung Muar
2. PES Mee Bandung Muar
Intipati
1.Penyediaan Asas Mee Bandung Muar ( Condiments )
2.Sukatan yang tepat untuk perniagaan
3.Belajar menyediakan Ibu /Paste Mee Bandung Yang Standard.
4.Harga Jualan Recommended
KELAS ROJAK PASSEMBUR & CONDIMENTS
YURAN /FEE : RM2500
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2100
Intipati
- Cucur Kembang / Naik
- Cucur Kelapa
- Cucur Crispy Berempah
& etc yg bersesuaian.
2.Penyediaan IBU PASSEMBUR atau PES PASSEMBUR
3.Sukatan Standard Bizz bagi memudahkan peniaga mengekalkan kesedapan rasa setiap Hari.
4.Penyimpanan yg better untuk peniaga
5.Penetapan Harga Jualan Dan Portion.
KELAS NASI AYAM DARA GOLDEN ROASTED
YURAN /FEE : RM2500
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2100
Intipati
Rahsia Penyediaan GOLDEN ROASTED yg sedap dan chatek pada masa yg paling singkat 30 minit
Cara memotong Ayam Dara Golden Roasted
Penyediaan Nasi Ayam Dara Golden Roasted Marvoulles
Sup Original Golden Roasted
Cara Memasak Nasi Ayam Yang Betul Mengikut Jenis
Cara Membuat Sos Cili Merah Power, Kicap Cair Golden Roasted dan Halia kisar
Kos, Taugeh @ Kailan Dan Cadangan Harga Jualan
KELAS NASI AYAM DARA TERIYAKI
YURAN /FEE : RM2500
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2100
Intipati
Rahsia Penyediaan NASI AYAM DARA TERIYAKI yg sedap dan cantek.
Cara memotong Ayam Dara Golden Teriyaki
Penyediaan Nasi Ayam Dara Teriyaki Marvoulles
Sup Bebola Original Nasi Ayam Dara Teriyaki
Cara Memasak Nasi Ayam Yang Betul ,
Cara Membuat Sos Klasik Teriyaki , Cili Merah Power, Kicap Cair dan Halia kisar
Kos, Taugeh @ Kailan Dan Cadangan Harga Jualan
KELAS NASI AYAM DARA HAINAN
YURAN /FEE : RM2000
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700
Intipati
Asas Penyediaan Nasi Ayam Hainan Yang Betul dan Mudah
Cara Pengurusan Ayam Haninan Supaya Kulit Cantik dan Tidak Koyak
Sup Original Hainan
Cara Memasak Nasi Ayam Yang Betul
Cara Membuat Sos Cili , Kicap Cair dan Halia kisar
Taugeh Hainan
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
KELAS NASI AYAM BBQ
YURAN /FEE : RM2000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700
Intipati
Asas Penyediaan Nasi Ayam BBQ Yang Betul dan Mudah
Cara Pengurusan dan memilih bahagian Ayam BBQ supaya Kulit Cantik dan Tidak Koyak
Perapan Khas BBQ
Sup Original
Cara Memasak Nasi Ayam Yang Betul
Cara Membuat Sos Cili , Kicap Cair dan Halia kisar
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
KELAS NASI AYAM DARA KLASIK
YURAN /FEE : RM2000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700
Intipati
Asas Penyediaan Nasi Ayam Dara Klasik Yang Betul dan Mudah
Cara Pengurusan Ayam supaya Kulit Cantik dan Tidak Koyak
Perapan klasik
Sup Asli
Cara Memasak Nasi Ayam Yang Betul
Cara Membuat Sos Cili dan Kicap Cair
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
KELAS NASI AYAM PENYET
YURAN /FEE : RM2500
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2100
Intipati
Asas Penyediaan Nasi Ayam Penyet
Sup Original Autentik
Cara Penyediaan Ayam Penyet Yang Betul
Perapan Ayam Penyet , Membuat Sambal Penyet , Sambal Hijo dan krup krup Rangup
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
KELAS MEMBUAT SOS YONG TAU FOO & PES TOM YAM Oden ala Familymart
YURAN /FEE : RM2000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700
1.Sos Hitam Manis Dan Sos Cili Yong Tau Foo Original
2.Sup & Stok Yong Tau Foo Original
3.PES Tom Yam Oden Ala Familymart
Intipati :
1.Belajar membuat Ibu atau PES Sos Hitam Manis Original Yong Tau Foo-
2.Belajar membuat Sos Cili Original Yong Tau Foo -
3.PERCUMA Belajar membuat Sup @ Stok Original Yong Tau Foo-
4.Belajar membuat Ibu atau PES TOM YAM ala familymart
5. Belajar cara menggunakan Buku Standard Resepi & kelas diadakan secara Hands On
6.Belajar cara penyimpanan dan membuat dalam kuantiti untuk PERNIAGAAN.
MEE KARI CINA, KARI AYAM KERING ,SAMBAL GARING DAN PES AIR LONGAN
YURAN /FEE : RM2500
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2100
Intipati
Asas Penyediaan KUAH MEE KARI CINA
Asas membuat PASTE MEE KARI CINA UTK PERNIAGAAN
Cara Memasak KARI AYAM KERING Yang Betul
Cara Membuat Cili atau Sambal Cili MEE KARI
Penyediaan Condiments MEE KARI
Standard RESEPI UNTUK PERNIAGAAN
ASAS MEMBUAT PASTE AIR LONGAN DAN PENYIMPANAN
( Anda juga boleh berniaga extra Jus Buah Longan @ Paste Air Longan )
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
KELAS SEAFOOD IKAN BAKAR DAN PORTUGIS
YURAN /FEE : RM2500
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2100
Intipati :
1.Pengenalan Asas Seafood & Ikan yang sesuai
2.Belajar buat PES Portugis & Penyimpanan
3. Belajar Buat Perapan Ikan Bakar Melayu & Penyimpanan
4.Buat Air Asam Ikan Bakar + condiments
5.Buat Kicap Khas Untuk Ikan Bakar + condiments
6.Teknik Bakar Yang betul Untuk 2 jenis Seafood & Ikan Bakar
KELAS MASAKAN CINA : SIZZLING
YURAN /FEE : RM2000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1700
Sizzling
Mee / Rice.
Sos Original Sizzling
Ayam / Daging
Sayuran Pilihan
Intipati :
1.Asas Penyediaan Mess En Place-
2.Sos original Sizzling
3.Sizzling Ayam / Daging
Sukatan ala Carte
4.Cara menggunakan Sizzling Plate dan Penyimpanan
5.Sukatan Standard dan menggunakan standard resepi
KELAS MASAKAN CINA : 4 Season Dishes , Yong Chow Dan Cantonese Fried Noodles
YURAN /FEE : RM3000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2500
4 Season Dishes-
Chili Crab
Salty Eggs Crab
Kam Heong
Kung Pao
Cantonese Fried Noodles
Yong Chow
Intipati :
1.Asas Penyediaan Mess En Place - YCFR , CFN, CC,CSE,kam heong & Kung Pao
2.Sukatan ala Carte order
3.Cara menggunakan Wok
4.Cara menghidang dengan betul ketam hidup ( langkah demi langkah )
5.Sukatan Standard dan menggunakan standard resepi
KELAS MASAKAN NASI LEMAK WANGI BERLAUK DAN CONDIMENTS
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2100
Asas Menyediakan Nasi lemak berlemak & Wangi
Penyediaan PES Ibu Sambal
Penyediaan Sambal Tumis Ikan Bilis
Penyediaan Ayam Goreng Berempah
Penyediaan Sambal Kerang Dan Sambal Paru
Penyediaan Rendang Kerang atau Ayam
KELAS MEMBUAT SATAY DAN SATAY FROZEN
YURAN /FEE : RM3000
Pesara / Bapa & Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM2500
Intipati
-Ibu Sambal Satay
-Ibu Kuah Kacang Marbeles
-Ayam
-Daging Lembu
-Satay Tulang
-Asas Penggunaan Bahan Satay Terbaik & Sedap
Penyediaan Kuah kacang marvoulles ,sambal garing dan
nasi impit
Perapan yang betul
Cara Memotong daging dan ayam dengan betul supaya juicy walau dibakar garing
Cara Mencucuk satay
Cara Membakar satay dengan betul & Wangi
Kos Dan Cadangan Harga Jualan
No comments:
Post a Comment