Assalammualaikum wbt , Salam Sejahtera
Sukacita Chef Obie kongsikan 'Rahsia atau Teknik Atau Cara' paling cepat mengukus nasi hanya ambil masa 8 ke 10 minit sahaja untuk nasi kukus yang cantik berbutir & putih mewangi ini Sejak 2012 hingga kini ( tahun 2024 ) telah ramai yang menggunakan skill ini bagi memudahkan mereka - peniaga / usahawan dalam menyediakan " Nasi Kukus " yang cantik berderai & memutih dalam kuantiti yang banyak tanpa membuang masa , tenaga mahupun kos . Jika menggunakan cara kukus yang anda tahu sebelum ini. Chef Obie tidak memerlukan Pengukus Khas yang dicustom . Hanya menggunakan apa yang ada didapur anda iaitu pengukus mak-mak .
Ilmu yang eksklusif dan bermanfaat pasti ada valuenya ,Ilmu seperti ini tidak semuanya akan anda jumpa atau dapat dengan mudah hanya dengan tekan dihujung jari melalui smartphone terus dapat , apatah lagi ilmu itu tidak semudah anda dapat di tepi jalan , tidak juga semua ilmu anda boleh jumpa dalam universiti. InshaAllah ilmu boleh dapat melalui pengorbanan juga pengalaman kerana ianya lebih berkat dan ilmunya berkekalan bermanfaat.
Sesuatu yang normal , jika ianya mudah dan senang untuk mendapatkan sesuatu ilmu itu pasti manusia tidak akan pandang harga diri sesuatu ilmu sepertinya " Ilmu ItuTiada Valuenya " , apatah lagi beriya iya untuk memilikinya .Lumrah sifat dan sikap manusia memang begitu mudah santai tak bertempat nak semua bersuap terus dalam mulut , malah boleh pula marah-marah sebab tak dapat ilmu yang diinginkan secara percuma ! So steady kesayangan semua jangan marah-marah silakan senyum yang paling comel anda boleh lakukan, Chef Obie sebagai F&B Consultant memang sentiasa ada jawapan untuk permasalahan anda ini. Pastikan anda join KELAS NASI KUKUS AYAM GORENG BEREMPAH CHEF OBIE .
Bukan sahaja Rahsia untuk siap cepat nasi kukusnya , tetapi rahsia penggunaan rempah ratus yang khas didatangkan dari Terengganu / Pantai Timur .
***** Istimewanya Kelas Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah Chef Obie adalah ..
Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional )
No comments:
Post a Comment